top of page

Fermacell VS Gyproc

Fermacell is een goed, en zelfs een beter / sterker alternatief voor gyproc. Het waarom leggen we u hieronder uit:

Fermacell en Gyproc zijn beide bouwmaterialen die worden gebruikt in bouw- en renovatieprojecten voor wanden, plafonds, vloeren en daken. Hoewel ze er misschien hetzelfde uitzien en vergelijkbare doelen dienen, zijn er enkele verschillen tussen de twee.

Een van de belangrijkste verschillen tussen Fermacell en Gyproc is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Fermacell is gemaakt van gipsvezelplaat, een combinatie van gips, water en gerecyclede papiervezels. Gyproc daarentegen is gemaakt van gipsplaat, een combinatie van gips en papier.

Een ander verschil is de sterkte en duurzaamheid van de twee materialen. Fermacell wordt algemeen beschouwd als sterker en duurzamer dan Gyproc, dankzij de constructie met hoge dichtheid. Fermacell is ook beter bestand tegen vocht en vuur dan Gyproc. Qua installatie kunnen zowel Fermacell als Gyproc worden gesneden, geboord en op hun plaats worden geschroefd, maar Fermacell wordt algemeen beschouwd als gemakkelijker om mee te werken vanwege de grotere sterkte en stijfheid.

Ten slotte is er ook een verschil in kosten tussen de twee materialen. Fermacell is over het algemeen duurder dan Gyproc, maar dit wordt gecompenseerd door zijn superieure sterkte en duurzaamheid, evenals zijn milieuvriendelijkheid en snelle plaatsing/afwerking tegenover gyproc.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het plaatsen van Fermacell

bottom of page